Aktuální výprodej Therapii: Na světe jsou nové židle Therapia a tak vyprodáváme židle z výstavky s výraznou slevou!
Zpět na titulní stránku

Administrace

Oblíbené: zdravotní - ergonomické židle, kancelářské židle, dětské židle, židle THERAPIA ENERGY/BODY, židle SuperSTORM, ergonomie, administrace

Nová ergonomická židle THERAPIA 2018



 

Fotogalerie

Doteky Therapie (biozóny)

Díky speciálně vyvinutému tvarování je i dlouhé sezení příjemné. Doteky THERAPIE aktivně podporují klíčové tělesné funkce a mysl tak zůstává dlouho soustředěná. Dopřejte si THERAPII. Vaše zdraví za to stojí.

HLUBŠÍ DÝCHÁNÍ PRO ROVNÁ ZÁDA. Páteřní zóna aktivuje zádové svaly, otevírá hrudník pro lepší cirkulaci vzduchu a hlubší dýchání. To má příznivý vliv na správné držení těla. Více kyslíku znamená také méně únavy.

DOKONALÉ PODEPŘENÍ PRO RUCE. Originální područky s nastavením 4D umožňují různé možnosti podepření rukou. Intuitivní nastavení šířky, výšky, posuvu vpřed a vzad i vytáčení do stran vám pomůže umístit područku přesně tam, kam potřebujete. Pokud nemáte správnou oporu rukou při dlouhém sezení, riskujete kulatá záda, syndrom karpálního tunelu a další bolestivé stavy.

NEVÍTE, ŽE SEDÍTE. Kontaktní zóna sedu je vyplněná taškovými pružinami. Toto revoluční řešení chrání vaši páteř a výrazně zvyšuje komfort při častém dosedání. Díky jemným pružinám při pohybu do stran neriskujete natažení svalů.

OHLÍDÁ VAŠE BEDRA. Vodorovná kontaktní zóna spolupracuje s ostatními biozónami. Výškově nastavitelná a správně tvarovaná bederní opěrka šetrně podepírá záda a zpříjemňuje dlouhé pracovní sezení. Vyzkoušejte na vlastní záda.

ŠETŘÍ VAŠI ENERGII. Přední sešikmená zóna byla vyvinuta pro optimální pozici nohou. Výstupek uprostřed přední hrany zabraňuje nesprávnému sezení na kraji židle. Anatomické odlehčení podporuje krevní a lymfatický oběh a zamezuje pocitu těžkých a oteklých nohou.
Dokonalý sedák zajístí energii pro dlouhý pracovní výkon.

RELAXUJTE PŘI PRÁCI. Unikátní tvar hlavové podpěrky umožňuje skvělou relaxaci pomocí
odlehčení krční páteře. Když si pak opřete hlavu plnou starostí na příjemnou podpěrku, budete překvapeni okamžitým účinkem.

 

5 kroků ke správnému sezení Therapia

ZVOLTE SI SPRÁVNOU VELIKOST. THERAPIA je individuální řešení na míru. Vybírejte dle své výšky, váhy a typu postavy. U nás máte z čeho.

VYBERTE SI DESIGN. Zeštíhlený design ENERGY vyhovuje menším a štíhlejším postavám ve velikostech S–M–L–XL. Plný design BODY nabízí větší komfort robustnějším zádům, vyšším postavám a širším ramenům ve velikostech L–XL–2XL–3XL. Ve velikosti L a XL si můžete vybrat obojí.

VÝBAVA PRO NEBO COM? PRO je cenově dostupnější nicméně plně profesionální ergonomické řešení určené také firmám. COM nabízí maximální ergonomickou výbavu
a mnoho možností volby příslušenství bez příplatků. Investujte do svého zdraví, je to na vás.

VYZKOUŠEJTE NA VLASTNÍ ZÁDA. Prohlédněte si modely na našem webu therapia.cz.
Podle typu vaší postavy si předběžně vyberte model, který se vám líbí. Navštivte některého z našich autorizovaných prodejců a vyzkoušejte si židli, kterou jste si zvolili. Odzkoušení THERAPIE nezabere více než 30 minut.

NEŽ OBJEDNÁTE… Máte v současné době bolestivé stavy při sezení? Řekněte nám to, možná vám bude vyhovovat některá židle z nabídky SPECIAL. Doporučujeme poradit se s lékařem nebo fyzioterapeutem a židli důkladně odzkoušet. Sedět se dá i bez bolesti.

 

Technické příslušenství

POLOHOVACÍ MECHANIKA. Polohovací synchronní mechanika zajišťuje důležitá nastavení při polohování židle. Důležitým kriteriem u mechaniky je kvalita zpracování, váhový rozsah (tuhost) a množství funkcí. Podle daného modelu má každá židle THERAPIA optimální mechaniku pro konkrétního uživatele – základní FLEXI, komfortní EXTREM popř. zátěžovou HARD.

KOLEČKA. Podle typu podlahy nabízíme volbu koleček. Kolečka KMP jsou výhradně na koberce, kolečka KTP jsou na tvrdé podlahy – linoleum, marmoleum, plovoucí podlahy, dlažba apod. Pokud nechcete s židlí pojíždět, vyberte si nepohyblivé KLUZÁKY.

POJEZDOVÉ KŘÍŽE. Pojezdové kříže svou nosností a designem odpovídají požadavkům na jednotlivé modely. Proto jsou menší modely vybaveny hliníkovým štíhlým křížem a vybrané modely hliníkovým křížem oblým se zvýšenou nosností 150 kg a prodlouženou zárukou 10 let.

POTAHY. Volba potahu je u modelů PRO omezena na extra jemné potahy AX. U modelů COM lze vybrat z kompletní nabídky potahů, včetně jejich povolených kombinací. Područky lze čalounit do extra jemného potahu AX, umělé kůže RX nebo pravé kůže EX.

RAMÍNKO NA ŠATY. Ramínko na šaty je volitelný doplněk k vybraným modelům THERAPIA. Pokud pravidelně nosíte sako nebo jiný oděv, který v průběhu dne častěji odkládáte, je velmi příjemné jej mít po ruce a úhledně zavěšen přímo na židli.

 

Ergonomické příslušenství

PRUŽINOVÉ SEDÁKY S VENTILACÍ. Speciální pružinové sedáky jsou patentovaným řešením výrobce a obsahují klíčové aktivní biozóny. Při volbě své židle věnujte výběru sedáku velkou pozornost. Modely THERAPIA využívají 3 základní typy pružinových sedáků: ZÁKLADNÍ, SOFT, KOMFORT. Všechny typy sedáků THERAPIA mají speciální autoventilační systém pro zvýšený hygienický komfort.

ZÁKLADNÍ PRUŽINOVÝ SEDÁK mají všechny modely PRO. Vyznačuje se skvělými ergonomickými vlastnostmi, zajistí nekompromisní správnou polohu nohou při sedu i při relativně nízké výšce. Je vhodný zejména pro osoby s hmotností do 90 kg.

JEMNÝ SEDÁK SOFT mají vybrané modely COM. Nabízí řešení pro ženy v sukních

a muže, kterým nevyhovuje základní sedák a fixovaná poloha nohou při sedu. Je také výrazně měkčí než sedák základní.

DVOJITÝ SEDÁK KOMFORT mají vybrané modely COM. Je vhodný pro vyšší a robustnější osoby nad 100 kg. Pocit při dosedání je díky zdvojeným pružinám výrazně měkčí a komfortnější než u sedáku ZÁKLADNÍHO nebo SOFT. Nevýhodou je větší střed, který může některým uživatelům vadit.

PODPĚRKA HLAVY. Zdravé sezení THERAPIA nabízí skvělou relaxaci přímo při sezení,

ke které výrazně napomáhá HLAVOVÁ PODPĚRKA – při klidovém sedu s úplným opřením zad a hlavy umožní uvolnění krčního svalstva. Příslušenství modelů COM nabízí šest variant, ze kterých si jistě při odzkoušení vyberete.

ARETACE OPĚRY ZAD. Zádová opěra na většině modelů BODY a ENERGY je vybavena aretací. Ta spolehlivě zajistí, že zádová opěra zůstane v nastavené pozici i při prudším a častém vstávání ze židle nebo jiném nechtěném pohybu.

4D PODRUČKY. Aby bylo využívání područek opravdu účinné, područky na židlích THERAPIA nabízí nastavení ve 4 rovinách: šířka, výška, posuv vpřed a vzad a vytáčení do stran. Vyzkoušejte také zesílené provedení područek u modelů COM. Pokud područky využíváte i jako oporu při vstávání pak vyzkoušejte provedení 3D (bez vytáčení).

OPĚRA ZAD. Design opěry zad je u top modelů buďto zeštíhlený (ENERGY) nebo plný (BODY) a definuje tak celkový estetický vzhled. ENERGY vyhovuje spíše postavám menším, středním a štíhlým (velikosti S–M–L–XL). BODY pak nabízí ergonomii i uživatelům vyšším, hmotnějším a také extra robustním až do 180 kg (velikosti L–XL–2XL–3XL). Pro velikosti L a XL jsou k dispozici obě provedení. Doporučujeme důkladně vyzkoušet.

BEDERNÍ PŘÍFUK (AIR PUMPA). Speciální bederní přífuk nabízí maximální individuální komfort při sezení a pomáhá dokonalejšímu přizpůsobení vašim zádům. Přifouknutím bederní opěry se změní nastavení pánve, což může nejen při chronických bolestivých stavech výrazně odlehčit páteři a přetíženým zádovým svalům. Doporučeno také při hyperlordóze a dolním zkříženém syndromu.

VÝŠKA SEDU. Správná výška sedu je u zdravotního řešení THERAPIA velmi důležitá. Pro optimální krevní a lymfatický oběh sedí uživatel výše než na běžných židlích. Pokud vám nevyhovuje základní rozsah nastavení výšky sedu u daného modelu, můžete si zvolit nižší nebo vyšší provedení bez příplatku.

Rychlé odkazy: nahoru ^
židle THERAPIA SuperBODY, židle SuperSTORM, ergonomické židle, zdravotní židle, kancelářské židle, kancelářská křesla, jednací židle, lékařské židle, průmyslové židle, dětské židle, elektricky výškově stavitelné stoly, multisedáky - lavice, ostatní sedací nábytek, ergonomické a PC doplňky, věšáky, konferenční stolky, elektro doplňky, ostatní doplňky, ergonomie, čtěte jako 1., kancelářské židle Praha , kancelářské židle Teplice, kancelářské židle Litoměřice,

© Kancelářský nábytek M1, s.r.o., všechna práva vyhrazena.